Get Adobe Flash player

Bemutatkozás

Kedves Látogató!

Köszöntöm a Bakony Szafari honlapján!
Bakonybél szülöttjeként hihetetlenül szerencsés embernek érzem magam. Kis falunk, a maga ezeréves történetével, festői szépségű elhelyezkedésével, csendjével, lakóival együtt nem csak Magyarország, hanem az egész világ egyik gyöngyszeme! Itt a hegyek között, az ezerarcú Természet folyton kalandra hívja az embert, titkokat, csodákat ígérve neki. Mi, emberek, pedig mindig engedünk a csábításnak, hisz érezzük, tudjuk azt, hogy ily módon csak a folyton változó, mégis állandó Természet képes gyönyörködtetni bennünket. A vadregényes tájakon barangolva feltöltődünk olyan energiákkal, melyeket sokunk, már réges-rég elfelejtett, hiányától mégis folyvást szenvedünk. Szemünk vizslatva kutatja a szökkenő vadat, s örömünket leljük a magas bércek, egy színes, virágokkal teli rét, egy csordogáló patak látványában.
Volt és van szerencsém ebben a természetszeretetben nevelkedni, élni, távoli tájakat bebarangolni. Azt is tudom, milyen ezt nélkülözni. Ezek sarkalltak arra, hogy a Magyar Természetbarát Szövetség túravezetője legyek, mely tevékenységet 2003-óta végzem. Szeretném minél több emberrel megismertetni a Magas-Bakony szépségeit, megtanítani a Természet tiszteletét, szeretetét.
Ugyanakkor belátom, hogy nem minden ember képes, vagy akar hosszú órákat gyalogolni, mégis szeretné látni a Bakonyt. Sokan kisgyermekkel, mások baráti társasággal, rosszabb esetben egészségi problémákkal érkeznek Bakonybélbe, ezért nem vállalkoznak egy egész napos gyalogtúrára. Nekik, és az öreg autók szerelmeseinek ajánlom az általam szervezett-vezetett terepjárós élménykirándulásokat, amikor is Igor (UAZ 469b terepjáró) segítségével pár órás, izgalmas, élménygazdag kirándulásokat teszünk a vadonba.
Olyan is előfordul, hogy valaki túrázni indul a családjával, de elfáradnak, netán el is tévednek, vagy csak a szállástól távolabb van az úticéljuk. Nekik ajánlom a tereptaxi szolgáltatást, mellyel gyorsan eljuthatnak a szállásra, vagy túrájuk kezdő pontjára.
Akik azonban terepjárós off-road-ra, erdei száguldozásra vágynak, ne engem keressenek! Túráim kizárólag az erdészeti járművek által is használt üzemi utakon haladnak, s igyekszem a lehető legkevésbé zavarni az erdei életközösségek mindennapjait.
Saját tapasztalatból tudom, hogy egy tájegység csak úgy ismerhető meg igazán, ha az ott élő emberekkel kapcsolatba kerülünk, és az ő történeteik, tapasztalataik, útmutatásuk révén személyes kötődést is kialakítunk az egyes látnivalók bejárása során. Sokkal jobb, ha van velünk valaki, aki tudja a szebb utat, megmutatja, hogy melyik fán lakik a mókus, melyik növény gyógyító hatású, hogyan égették a meszet, vagy hol vadászott Széchenyi Zsigmond. Kérem, engedtessék meg nekem, hogy bakonybéli pihenésük idején, esetleges közös kirándulásainkon én lehessek ez a láncszem, mely összeköti Önöket a Bakonnyal, a Természettel. Hiszen az ember a Természetből szakadt ki, s minduntalan visszavágyik oda…

Tisztelettel:
Schmidmajer Ákos

Schmidmajer Ákos vagyok, a Magyar Természetbarát Szövetség túravezetője. 2003 óta szervezek gyalogos és terepjárós élménytúrákat Bakonybél környékén.

Igor (UAZ469b) -a Bakony Szafari igáslova- terepjárós élménykirándulás közben.


Website counter